Judith Munster

 Judith voor website

 

Welkom bij 't Teksthuys

't Teksthuys is mijn huis.

Mooie teksten en verhalen schrijven is mijn werk.

 

Dit is mijn verhaal:

Na negentien jaar verhalen schrijven voor dagbladen, vakbladen en tijdschriften en het managen van redacties, wilde ik mijn andere professionele kant laten zien. In september 2010 richtte ik ’t Teksthuys op met als doel: bedrijven op weg helpen naar meer succes, door het inzetten van een goed (online) bedrijfsverhaal en eenvoudige (online) marketingmiddelen.

 

Tulpen

Ik ben geboren en getogen in Nieuwe Niedorp als dochter van een tulpenkweker. Bollen pellen, bollen rooien, tulpen koppen... Op het bedrijf van mijn ouders leerde ik al jong wat hard werken was. Maar óók dat hard werken prima samen kan gaan met plezier hebben, lachen, luisteren, meezingen, vriendschappen sluiten en verliefd worden. Op het land en in de bollenschuur heerste een uniek soort gezelligheid en saamhorigheid. Het waren prachtige tijden die ik voor geen goud had willen missen en waar ik met een grote glimlach aan terugdenk.

 

Studentenleven

Op mijn negentiende vertrok ik naar Utrecht om te gaan studeren aan de School voor JournalistiekEen jaar later kwam mijn droom om 'ooit met schrijven mijn geld te verdienen' al uit: tijdens mijn studie werkte ik drie jaar als freelance journalist bij de Schager Courant, één van de edities van het Noordhollands Dagblad. En nog voordat ik officieel was afgestudeerd, werd ik aangenomen bij de bekende uitgeverij VNU (tegenwoordig Sanoma Media) als redacteur van het meidenblad Tina. Drie jaar later stapte ik over naar de Yes, een blad voor iets oudere meiden. Het lag voor de hand dat ik heel lang en heel gelukkig bij VNU zou blijven werken. Er werden zoveel leuke bladen gemaakt, ik kon zo van de één naar de ander hoppen. Viva, Libelle, Margriet, Nieuwe Revu, VT Wonen... Maar ja, ik ben een beetje eigenwijs.

 

West-Friesland

Het kostte me drie uur per dag om van Hoogwoud, waar ik inmiddels woonde, naar Hoofddorp te reizen. Een ander zou misschien verhuizen voor zo'n baan, maar ik wilde koste wat het kost in West-Friesland blijven. Sterker nog: ik wilde in Hoogwoud blijven. Dus toen ik in 2000 de kans kreeg om redacteur van de vakbladen Expovisie, Conference Matters en Festivak Magazine in Heerhugowaard te worden, greep ik die met beide handen aan. Zo leerde ik de dynamische wereld van beurzen, evenementen, festivals en congressen op mijn duimpje kennen. Eerst als redacteur en vanaf 2004 als hoofdredacteur van Expovisie. Ook weer een prachtige tijd.

 

Kriebelen

Na tien jaar begon het te kriebelen. Een eigen tekstbureau... mooie teksten schrijven voor ondernemers... dát leek me prachtig. In 2010 was 't Teksthuys een feit. Websites, nieuwsbrieven, blogs, persberichten, klantenbrieven, social media posts, jubileumboeken, verhalen... noem het maar of ik heb het wel geschreven. Wil je ook een mooie tekst? Bel of mail me gerust. Ik ga graag voor je aan de slag!

’t Teksthuys. Een goed verhaal.

template joomla by JoomSpirit